Η ιστορία του L.two

parallax background

Ποια είναι η ιστορία του L.two;

Το κέντρο εκμάθησης Αγγλικών “Λάμπρου”, ένα από τα πρώτα σχολεία αγγλικής γλώσσας στην πόλη της Χαλκίδας, άνοιξε τις πόρτες του στους μαθητές του το 1978. Ιδιοκτήτριες ήταν η Ρένα Λάμπρου, μαζί με την αδελφή της Μαίρη, απόφοιτες Αγγλικής Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, 23 και 19 χρονών τότε, με πολλές φιλοδοξίες, μεγάλη όρεξη για δουλειά και πολλή αγάπη για τη διδασκαλία!

Οι αδελφές Λάμπρου διένυσαν μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία στον χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, καθώς εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι μαθητές έμαθαν και αγάπησαν την αγγλική γλώσσα μέσα από τη διδασκαλία τους. Με βλέμμα στο μέλλον, δεν συμβιβάστηκαν μόνο με τη διδασκαλία, αλλά πολύ συχνά διοργάνωναν πρωτοποριακές δράσεις για την εποχή, όπως εκδρομές στην Ελλάδα και την Αγγλία, ξενόγλωσσα πάρτυ, αγγλόφωνα παιχνίδια σε εξωτερικούς χώρους, ημερίδες με ειδικούς ψυχολόγους και μαθησιολόγους.

Το 2000 η Μαίρη Λάμπρου αποφάσισε να αφήσει τη διδασκαλία και η Ρένα συνέχισε μόνη της της επιτυχημένη της πορεία. Εντωμεταξύ, η κόρη της, Τόνια, είχε ξεκινήσει ήδη τις σπουδές της στην Αγγλική Φιλολογία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εργαζόταν στο σχολείο τα καλοκαίρια. Το 2002 η Τόνια ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Αθήνα, και έφυγε για το Manchester, όπου έκανε μεταπτυχιακό στην Τεχνική και Εμπορική Μετάφραση στο UMIST, ένα από τα πιο δυνατά Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια στον τομέα του. Ολοκληρώνοντας τις μεταπτυχιακές σπουδές της έλαβε την υποτροφία Erasmus Comenius και μετακόμισε στο Las Palmas των Καναρίων Νήσων, όπου δούλεψε ως καθηγήτρια Αγγλικών και Ελληνικών στο δημόσιο σχολείο “Las Torres”, ένα μικρό σχολείο με μειονεκτούντα παιδιά, που αποτέλεσε ένα μεγάλο “σχολείο” για την εκπαιδευτική της εμπειρία.

Γυρίζοντας στην Ελλάδα, η Τόνια εργάστηκε με τη μητέρα της, και το 2011 έδωσε για δεύτερη φορά πανελλαδικές εξετάσεις και πέρασε στην Ισπανική Φιλολογία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές της. Το 2015 ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση, και έτσι το κέντρο εκμάθησης Αγγλικών “Λάμπρου” μετονομάστηκε σε κέντρο ξένων γλωσσών “L.two” (Language two - δεύτερη γλώσσα). Στο παιχνίδι μπήκε η μετάφραση και η διδασκαλία των Ισπανικών. Έπειτα, τα Ρωσικά, τα Ιταλικά, τα Ελληνικά για ξένους. Σταδιακά, η εκπαίδευση μικρών μαθητών στη Ρομποτική με εισαγωγή στην αγγλική ορολογία, τα μαθήματα Business για επαγγελματίες αλλά και έφηβους μαθητές, η ορολογία, τα μαθήματα εισαγωγής νέων σε αξιόλογα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Φτάνοντας στο σήμερα, το L.two συνεργάζεται πια με φορείς και εταιρείες σε εγχώριο αλλά και διεθνές επίπεδο. Ενδεικτική είναι η συνεργασία με το Vancouver TESOL training Center, για την παροχή ασύγχρονων μαθημάτων TESOL σε καθηγητές Αγγλικών, αλλά και η συνεργασία με το φεστιβάλ “Λογοτεχία εν Αθήναις”, την οργάνωση του οποίου έχει αναλάβει το L.two στη Χαλκίδα, με πολλή μεγάλη επιτυχία!

Το L.two συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του στην πόλη της Χαλκίδας, και επεκτείνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό μέσω της παροχής διαδικτυακών μαθημάτων. Συνεργάζεται πια με εταιρείες για την παροχή μαθημάτων Business και με επαγγελματίες που θέλουν να εξελιχθούν στον τομέα τους μέσω μαθημάτων ορολογίας. Έχει βοηθήσει πολλούς νέους και νέες να εισαχθούν στις σχολές προτίμησης τους στο εξωτερικό. Έχει μια πορεία ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις της εποχής και μια φιλοσοφία βιωματικής και συνεργατικής μάθησης, η οποία επικρατεί στη διδασκαλία και τη διάδραση με τους μαθητές και τις μαθήτριες. Το L.two διαθέτει όλα τα παραπάνω, και ακόμα περισσότερα. Με πάθος για την πολυγλωσσία, την εκπαιδευτική και εργασιακή αρτιότητα και επικοινωνία συνεργάζεται με ενήλικες, επαγγελματίες και εταιρείες, στο κέντρο όμως των εκπαιδευτικών διαδικασιών του είναι πάντα τα παιδιά!

Tόνια Κεράτσα

ΒΑ Αγγλική Φιλολογία - Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

ΒΑ Ισπανική Φιλολογία - Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

ΜΑ Τεχνική και Εμπορική Μετάφραση – UMIST

Σύμβουλος της Κοινότητας Χαλκίδας

Πρώτο αναπληρωματικό μέλος στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ευβοίας

LinkedIn profile

Έχετε κάποια ερώτηση;

Μετάβαση στο περιεχόμενο