Σπουδές στο εξωτερικό

parallax background

Υψηλού επιπέδου σπουδές σε κρατικά και ιδιωτικά πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο


Ποιοι είμαστε:

Είμαστε πτυχιούχοι καθηγητές με πολύ μεγάλη εμπειρία στη διδασκαλία, την ενασχόληση με τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών και μαθητριών μας και υπέρμαχοι της αριστείας. Διερευνούμε τα εκπαιδευτικά πρότυπα σε διεθνές επίπεδο, διαμορφώνοντας τις κατάλληλες προοπτικές, ανάλογα με τις επιθυμίες και το όραμα των υποψηφίων μας. Είμαστε πολύγλωσσοι, υποστηρικτές της διαφορετικότητας, και επιθυμία μας είναι να βοηθάμε τους μαθητές μας να πετυχαίνουν τους στόχους τους!

Τι προσφέρουμε:

Οι παροχές μας είναι εξατομικευμένες ανάλογα με τις απαιτήσεις της κάθε σχολής εισαγωγής, τις ανάγκες του υποψηφίου και τη χώρα που βρίσκεται το πανεπιστημιακό ίδρυμα, στο οποίο στοχεύουμε.

Προτείνουμε εναλλακτικές σε όποιον/α επιθυμεί να αποκτήσει πρόσβαση σε σπουδές διεθνούς κύρους (προπτυχιακές & μεταπτυχιακές), είτε οι σπουδές στο εξωτερικό αποτελούν την πρώτη του επιλογή, είτε εναλλακτικό σχέδιο. Παρόλο που πολλές φορές η διαδικασία αναζήτησης της κατάλληλης σχολής και η εισαγωγή σε αυτή, μπορεί να είναι χαοτικές, εμείς προσφέρουμε τις λύσεις:

 • Καθοδήγηση και συμβουλευτική
 • Μαθήματα (δια ζώσης και διαδικτυακά) για τις εξετάσεις στη γλώσσα στόχο (π.χ.χημεία, μαθηματικά, critical thinking, θεωρητικά μαθήματα)
 • Μαθήματα για τις εξετάσεις γλωσσομάθειας (π.χ. IELTS, GRE, Cervantes)
 • Μαθήματα ορολογίας με πιστοποίηση
 • Αιτήσεις, έγγραφα, μεταφράσεις, motivational letter, προετοιμασία συνέντευξης
 • Ασφαλιστική κάλυψη για τις σπουδές σου


Ποια πρότυπα εξετάσεων καλύπτουμε:

Αναλαμβάνουμε την προετοιμασία όλων των προτύπων διαθνών εξετάσεων εισαγωγής, όπως IMAT, BMAT, UCAT, SAT, GRE, TSA. Επίσης, αναλαμβάνουμε την προετοιμασία σε περίπτωση που κάποιο πανεπιστήμιο διεξάγει τις δικές του εξετάσεις. Σε όλα τα μαθήματα διδάσκουμε και πιστοποιούμε την απαιτούμενη ορολογία στη γλώσσα-στόχο. Καλύπτουμε επίσης όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις γλωσσομάθειας (π.χ. IELTS, Cambridge, CERVANTES, PUSKIN, CELI κ.λπ).

Η διαδικασία:

 • Μετά την αρχική μας συζήτηση με βάση τις επιθυμίες, τους στόχους και τις ανάγκες του μαθητή/της μαθήτριας, προτείνουμε και σχεδιάζουμε μαζί σας το πλάνο που θα ακολουθήσουμε.
 • Ανάλογα με τη χώρα και τη σχολή στην οποία στοχεύουμε, ξεκινάμε, όπου απαιτείται, τα μαθήματα προετοιμασίας για τις εισαγωγικές εξετάσεις και τις εξετάσεις γλωσσομάθειας στη γλώσσα που μας ενδιαφέρει.
 • Παράλληλα, μεταφράζουμε και επικυρώνουμε τα απαραίτητα έγγραφα και ετοιμάζουμε το portfolio (αίτηση) του υποψηφίου.
 • Αναλαμβάνουμε, σε συνεργασία με τον υποψήφιο, το personal statement ή motivational letter, εφ' όσον ζητηθεί από το πανεπιστήμιο.
 • Προσφέρουμε τη δυνατότητα διαδικτυακής εξέτασης στο χωρό μας ή τον δικό σας, εφ' όσον παρέχεται από το πανεπιστήμιο.


Χρήσιμες ερωτήσεις!Γιατί να σπουδάσω στο εξωτερικό;

Η ερώτηση που πρέπει καλύτερα να κάνουμε είναι: «γιατί όχι;». Υπάρχουν πραγματικά, πάρα πολλοί λόγοι για τους οποίους θα έπρεπε κάποιος να σπουδάσει στο εξωτερικό! Αρχικά, θα γίνεις μέλος της διεθνούς εκπαιδευτικής κοινότητας με πρόσβαση σε μοντέρνα εκπαιδευτικά συστήματα και θα αποκτήσεις καλύτερες προοπτικές για τη μελλοντική σου εργασία. Όταν σπουδάζεις στο εξωτερικό έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις και να «ζήσεις» ουσιαστικά μία νέα κουλτούρα, να κάνεις φιλίες με άτομα από όλο τον κόσμο και φυσικά να εξασκήσεις μία ξένη γλώσσα. Επιπλέον, θα ζήσεις αξέχαστες εμπειρίες, θα έχεις μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τον κόσμο, θα αυξήσεις την ωριμότητα, την ανεκτικότητα και την ανεξαρτησία σου.

Που πρέπει να σπουδάσω;

Εκτός από τα προσωπικά σου ενδιαφέροντα, θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου και το κόστος ζωής (έξοδα για το πανεπιστήμιο αλλά και για την καθημερινότητά σου), τις προοπτικές που θα έχεις μετά την αποφοίτησή σου και γενικότερα την ασφάλεια και την ευημερία σου. Επίσης, πρέπει να σκεφτείς τι είδους ζωή θέλεις να κάνεις κατά τη διάρκεια των σπουδών σου. Θέλεις να ζήσεις σε μία μεγάλη πόλη ή σε μία μικρή πανεπιστημιακή πόλη; Το να επιλέξεις λαμβάνοντας υπόψη σου όλα αυτά, θα σε κάνει να λατρέψεις την εμπειρία σου στο εξωτερικό ακόμη περισσότερο!

Πότε πρέπει να αρχίσω να σχεδιάζω τις σπουδές μου;

Όσο νωρίτερα, τόσο το καλύτερο! Εάν ξεκινήσεις νωρίς θα έχεις χρόνο να ψάξεις σε βάθος και να βρεις ένα πρόγραμμα που σου ταιριάζει απόλυτα. Επιπρόσθετα, θα έχεις χρόνο να ανακαλύψεις τι είδους εμπειρίες αναζητάς όσον αφορά την τοποθεσία, το κόστος και τη διάρκεια. Το καλύτερο είναι να αρχίσεις τα πλάνα σου ένα χρόνο νωρίτερα και σίγουρα όχι λιγότερο από ένα εξάμηνο πριν θελήσεις να φύγεις!

Πότε πρέπει να ξεκινήσω την προετοιμασία;

Καθώς η προετοιμασία για τα πανεπιστήμια του εξωτερικού καλύπτει και την ύλη των πανελληνίων εξετάσεων, τα μαθήματα μπορούν να ξεκινήσουν ήδη από τη β' λυκείου ή την αρχή της γ' λυκείου. Με τον τρόπο αυτό, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές δυνατότητες επιτυχίας χωρίς επιπλέον κόπο. Φυσικά, μπορούν να γίνουν και ταχύρρυθμα μαθήματα πριν την διεξαξωγή των εξετάσεων εισαγωγής ή fast track μαθήματα μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις. Έχουν όλες οι σχολές εξετάσεις εισαγωγής; Όχι, κάποιες σχολές εξετάζουν μόνο τη βαθμολογία του λυκείου και τις ξενόγλωσσες πιστοποιήσεις. Δε γνωρίζω δεύτερη ξένη γλώσσα. Αποτελεί πρόβλημα; Κανένα πρόβλημα. Μπορείς να σπουδάσεις στο εξωτερικό εάν γνωρίζεις μόνο Αγγλικά. Υπάρχουν προγράμματα σπουδών στην αγγλική γλώσσα σε όλο τον κόσμο. Είναι ακριβές οι σπουδές στο εξωτερικό; Οι σπουδές στο εξωτερικό μπορεί να είναι αρκετά οικονομικές! Το συνολικό κόστος εξαρτάται, φυσικά, από πολλούς παράγοντες στους οποίους συμπεριλαμβάνονται: ο προορισμός σου(κόστος ζωής), η διάρκεια του προγράμματος σπουδών, τα προσωπικά σου έξοδα και τα έξοδα για το πρόγραμμα της επιλογής σου. Μπορώ να έχω βοήθεια στην εξεύρεση στέγης και ιατρική κάλυψη στην ξένη χώρα; Ναι! Σε φέρνουμε σε επαφή με τους αξιόπιστους συνεργάτες ,μας για την εξεύρεσης στέγης και την παροχή ασφαλιστικής κάλυψης κατά τη διάρκεια των σπουδών σου. Πώς θα μπω στη διαδικασία του SMART LEARNING; Μπες στο www.ltwo.gr ή κάλεσε μας στο 22210 29880 για να μιλήσουμε για τις εκπαιδευτικές σου ανάγκες! Φιλικά, Τόνια Κεράτσα - Μάνος Σιγανός

Η προσέγγιση μας είναι εξατομικευμένη και τα μαθήματα μας βασίζονται στην εξάσκηση της κριτικής σκέψης, σε μεθόδους έξυπνης μελέτης και σε διαφοροποιημένη διδασκαλία ανάλογα με τις απαιτήσεις του εκάστοτε πανεπιστημίου. Τα μαθήματα γίνονται με καταρτισμένους και έμπειρους καθηγητές και δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη διαχείριση άγχους και τη βιωματική προσέγγιση στην απαιτούμενη εξέταση.

• Μαθήματα διαδικτυακά και δια ζώσης
• Ολιγομελή τμήματα και ιδιαίτερα μαθήματα
• Δωρεάν χρήση εκπαιδευτικής πλατφόρμας
• Εξατομικευμένη οικονομική πολιτική ανάλογα με τις ανάγκες σας

Για ασφαλιστική κάλυψη στο εξωτερικό, επικοινωνήστε Εδώ

Προετοιμασία για IB εξετάσεις


Το πρόγραμμα ΙΒ του L.two χωρίζεται σε 2 άξονες.

Ο πρώτος περιλαμβάνει την προετοιμασία των μαθητών που θέλουν να δώσουν εξετάσεις σε ιδιωτικά σχολεία για να παρακολουθήσουν τη σειρά μαθημάτων του International Baccalaureate (ΙΒ).

Το δεύτερο σκέλος του προγράμματος αφορά την υποστήριξη των μαθητών που φοιτούν στο πρώτο και δεύτερο έτος του προγράμματος ΙΒ.

Τα μαθήματα προσφέρονται δια ζώσης και διαδικτυακά και περιλαμβάνουν:

 • Διδασκαλία προσαρμοσμένη στις μαθησιακές ανάγκες των υποψηφίων
 • Έμπειρο και πιστοποιημένο διδακτικό προσωπικό, εξειδικευμένο στη διδασκαλία IB
 • Διδασκαλία με έμφαση στη διαχείριση χρόνου, στην κριτική σκέψη και στη δημιουργική σύνθεση των πληροφοριών, ώστε οι μαθητές μας να εξασφαλίσουν υψηλές βαθμολογίες στις εξετάσεις τους.
 • Υποστηρικτικό υλικό δωρεάν με στόχο την άρτια κατανόηση και αφομοίωση της ύλης
 • Εξοικείωση με τη διαδικασία εξέτασης, μέσω τεστ προσομοίωσης

Επικοινώνησε μαζί μας, για να σου δώσουμε τις πληροφορίες που χρειάζεσαι.

Μετάβαση στο περιεχόμενο